fredag 29 juni 2007

Ett tips från mej till er!


 


Efter ett regn kommer doften.. Har ni tänkt på att, Det luktar Så gott efter ett regn. Friskt och frächt.  En sådan parfym skulle jag vilja ha.. om det fanns en "doften efter regn parfym".. 


Och Nu  Tipset till Dej från mej..


Någonting som jag vet är ganska svår att genomföra (pga. stress bland annat, men att försöka duger ,och det är rättså berikande).


 Vi människor har 5 sinnen och Kan inte uppfatta allting som djuren kan.


 Vi kan t.ex. inte uppfatta ultraviolett ljus eller ultraljud.


Det här tipset går ut på att "öva dina sinnen", ett om dagen och det tar 5 dagar att genomföra detta.


SMAK


LUKT


SYN


HÖRSEL


KÄNSEL


Dag 1. smakar du extra noga på allt du stoppar i munnen, beskriv för dej själv hur allt smakar och känn konsistensen istället för att kasta i sej maten..


Dag 2. Lukta på allt! =) Hur doftar det ute, inne, du själv, eller blommorna du ilar förbi?


Dag 3. Synen,   var denna dag mycket uppmärksam på vad du ser omkring dej, hur allt ser ut egentligen, och vad andra har på sej, eller granska en blomma tex.


Dag 4. Hörseln. Vad hör du? Hur många ljud uppfattar du just nu? och vad är behagligt samt obehagligt tex. Lyssna på allt idag lite extra. Va var det nu som liten så gärna ville säga? lyssna åxå innåt.


Dag 5. Känsel. Känn på din egen mjuka hud och upplev hur det känns, ta in alla känslor, känn innåt också, hur mår jag ? Hur känns den där blomman eller badet jag ligger i.. Det finns massor man kan känna, så passa på att sätta fokus just denna dag!


Jag lovar att det är berikande för de flesta rusar genom livet på så sett att vi inte tar oss tid med att använda våra sinnen, så gör ett försök och Livet blir genast berikat av nya upplevelser när man är i nuet med alla sina sinnen och var sinne för sig. ;)


 


 


Godnatt och sov så gott och fundera på vad du ska börja ta hänsyn till för sinne i morgonbitti. KRAM och Lycka till ;)


 


                     

1 kommentar:

  1. Nika, Under solen i Cinci.29 juni 2007 kl. 07:44

    ska jag absolut prova för du har så rätt.
    naij naijt
    med hälsningar från cincinnati

    SvaraRadera