torsdag 8 december 2011

I'm happy happy!

Hej igen.. var nyss här men vill ventilera igen :)
Som jag skrev, i'm happy happy för nu är det bara en vecka kvar tills vi är i Väst Afrika och


Gambia, gladare ändå för att jag fick in 4 massager som jag praktiskt taget skänker bort för inga pengar alls nu under min "hobby verksamhetsdrajv". Men ändå, det är ju så här att, jag är en student med inte alls speciellt mycket inkomst, så allt som kommer extra är givetvis bra! Vad kan då vara mer perfekt en 4 massager beställda innan min avresa. 2 på Mån och 2 på Tis vi har ca tio mil till Terminal 5 på Arlanda från Västerås.


Så alltså, jag får in lite extra som jag kan lägga på ett äventyr där nere. Perfekt ju!

Gambia ligger i Väst Afrika och är sällan under 30 grader varmt, havet håller långt över 20 grader. Landet omges av Senegal. Dit ska vi åka för massagepengarna. :)

Gambia är ett utvecklingsland, så jag antar att det inte kostar allt för mycket med en lokal reseguide och gula kort har vi, intyg som krävs av vi vaccinerats. I Gambia har tyvärr de flesta vilda djur (som man vill se) utrotats, så som Lejon, giraffer, tigrar, zebror osv. Kvar i landet finns massor av reptiler, Krokodil, stora ödlor, orm, stora spindlar och massvis med Apor. Vi ska bo på ett hotell som har en tropiskträdgård och i den så bor det många vilda apor. och snart ett par vilda svenskar ;) Spännande. :)


funderar...kanske ska ta med nåra hem o ge bort i Julklapp ;)På hotellområdet bor också en jätte sköldpadda som lullar runt på området och en stor varan, vi pratar krokodil storlek.. I gambia floden finns flodhästar...Hahaha, jag kommer vara livrädd!

Den reser vi över om vi som jag tänkt ska ta oss till Senegal och ett naturresevat som faktiskt har både giraffer och zebror, och .. vårtsvin..

Sedan finns det Malaria, som man får genom mygg, liksom gula febern och någon underlig snäcksjukdom.. Har vaccinerat oss mot gula febern och gulsot, Malaria profylax ligger i skåpet och påbörjas dagen innan avresa..Reseapoteket laddat!

Vad är det för resa jag köpt? Jo, den talar mycket om vem jag är i botten av mig själv. I En äventyrares sanna anda så köper man en sådan resa, för nyfikenhetens skull, det ska bli såå spännande att göra denna resa helt ensam med min 14.Om vi trivs där, det kommer ni få veta när vi kommer hem och då äre dan före dopparedan. Kommer göra en reseblogg, ev. film till bloggen.

Gillar vi Afrika så borde nästa resa bli Kenya för att besöka the real wildlife! så. Nu vet ni varför jag är happy happy.
N

4 kommentarer:

 1. Ibland har man flyt ninis ...Min bästa var gift i 17 år med en gambian..I städerna har infrastrukturen gått framåt..Men landsbygden är fortfarande väldigt primitiv på många ställen. Många uppskattar gambia för sol och bad och intressanta göromål..Tack för tips om förkylningsbot. Jag önskar bara att jag hade en feelgood film oxå..Hejhej Bless

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar på smyckesbloggen! Ja, jag gör berlockerna själv - har massor med änglar i lager och även en del halsband och armband som jag ska försöka hinna lägga ut på bloggen efter hand. Är du ute efter något speciellt så bara hojta!
  Trodde jag hade lagt in en kommentar om det här tidigare idag, men den tycks ha fallit bort. Kram!

  SvaraRadera
 3. Ojdå, vilken resa det kommer att bli. Jag som är så feg tycker att du är jättemodig.
  Bra att du tänker på detta med vaccination, det behövs kan jag tro.
  Då vi var till Brasiliens regnskogar Amazonas området, var det mycket viktigt detta med tabletter mot malaria.
  Men så varmt, det gillar jag inte, men tycker du om det så är det ju drömmen.
  Du skrev din bloggadr. buz-tankebubblan.com på den kom jag inte in, men blogspot gick ju.
  Kram och sköt om dig.

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande resa Ni ska göra:) I våras var min 14 - åriga son och tre lärare från min sons skola ner till Kenya, Mombassa för att hjälpa en skola med att införskaffa skolmaterial, fotbollar, datorer, Pennor,pennvässare o.s.v. Det blev väldigt uppskattat av barnen och lärarna där i Kenya. Min son sa utan tvekan när han kom tillbaka från Kenya att denna resa skulle han mer än gärna göra om igen. Fredagskram!

  SvaraRadera